Dubrovačko neretvanska županija - logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

OPĆI PODACI O ŽUPANIJI
ŽUPANIJSKI PROJEKTI
 
Katalog informacijaKatalog informacija
Postavite pitanjeVaša pitanja, primjedbe i prijedlozi
 
ŽUPANIJSKI GLASNIK
Službeni glasnik Dubrovačko - neretvanske županije, broj 8/16, objavljen 18. srpnja 2016. (3.46MB)

arhiv brojeva
Pošaljite e-mailPošaljite E-mail
IspisPrint
 
 
 


LJESTVICA OBORINA – LEGENDA

Panoramski radarski zaslon prikazuje sliku maksimalne radarske refleksivnosti (VMI - Vertical Maximum Intensity) izraženu u decibelima (dB) koja se naziva radarski odraz ili jeka. Zbog tehničkih značajki radar prikazuje i valovitost mora (do 30-ak kilometara udaljenosti od obale), što ne treba tumačiti kao radarski odraz meteorološkog objekta to jest oblaka i oborine.

Na slikama je istaknuto vrijeme u UTC terminu:
ljeti: lokalno vrijeme = UTC + 2h
zimi: lokalno vrijeme = UTC + 1h

Mini meteorološki radar u Dubrovniku, na Žarkovici, postavljen je u sklopu realizacije međunarodnog projekta Europske unije ADRIARadNet. Partner na projektu je Dubrovačko-neretvanska županija, a sufinanciran je sredstvima Europske unije, putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Dubrovačko-neretvanska županija projekt ADRIARadNet ostvaruje uz stručnu suradnju Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Osim Dubrovačko-neretvanske županije u projektu ADRIARadNet sudjeluju talijanski partneri Regija Marche, Regija Abruzzo, Beep Innovation Srl – tvrtka za razvoj informacijskih tehnologija te albanski Minstarstvo unutarnjih poslova Republike Albanije, podružnica Međunarodnog centra za praćenja stanja u okolišu CIMA i Institut za geoznanost, energiju, vodu i okoliš. Vodeći partner u projektu ADRIARadNet je CETEMPS – Centar izvrsnosti pri Sveučilištu u L'Aquili.

Sva prava pridržana I Dubrovačko-neretvanska županija 2007 - Gundulićeva poljana 1, tel: 020 351-400, fax: 020 351-435